Nattergalen

henrik-platz-nattergalen

Børnenes Træ

henrik-platz-boernenes-trae

Amor Triumphans

Henrik Platz - Amor Triumphans

Kvinden

Henrik Platz - Kvinden

Af Jeppe Aakjær

Jens Vejmand

Henrik Platz - Jens Vejmand

Arbejdersang

Henrik Platz - Arbejdersang

Nu kommer lyset på CD og bog

Køb den hos Gateway Music

Eller hos

iTunes

iTunes

Google Play

Google Play

Eller hør musikken online

Spotify

Spotify

Apple Music

iTunes

Tidal

Tidal

 • ”Det var en fantastisk koncert – meget smuk, meget underholdende og meget indholdsrig! Henrik Platz svøber teksterne ind i de fineste stemningsskabende musikalske landskaber med en vifte af fremragende musikere. Et sjældent tidløst projekt, der gør Johannes V. Jensen stor ære.”

  Rune Engelbreth Larsen idehistoriker, forfatter og naturfotograf
 • ”Nu kommer lyset” – CD & bog – er en bemærkelsesværdig og smuk udgivelse. Musikalsk giver Henrik Platz en række flotte musikalske nyfortolkninger af Johannes V. Jensens naturdigte. Og i en usædvanlig velskrevet bog belyses Johannes V.’s digte og kendte sange med indsigtsfulde artikler og kærlige kommentarer. Den store Jensens forfatterskab er fortsat aktuel, nærværende og inspirerende – Henrik viser i ord og musik hvorfor.”

  Hans Støttrup Jensen formand for Johannes V. Jensen Museet, Farsø
 • ”Gennemfølt, gennemført og gennemtænkt! Smukke melodier, billeder og tekster. Og så er I et hold dygtige musikere, der bare svinger rigtig godt sammen. Hvis Johannes V. Jensen havde lavet en lille tidsrejse og sad usynligt med i salen, tror jeg på, at han var blevet meget berørt, imponeret og tilmed inspireret. Stort tillykke med værket!”

  Stinne Clausen Pædagog
 • ”Jeg har hørt albummet utallige gange, og jeg har nydt at læse fortolkningerne i bogen. Fik lagt det ind på min iPhone og har så haft det i ørene siden. Jeg tror altså, at Henrik Platz har ramt en åre. Det har for mig været en stor oplevelse at høre musikken, og flere af numrene og teksterne rammer lige ind i et eller andet følelsesmæssigt, som jeg synes, det er svært at sætte ord på.”

  Erwin Næs Sekretariatsleder og Master i professionel kommunikation
 • ”Jeg blev meget både rørt og berørt, da jeg hørte releasen på DOKK1. Det er meget grænseflyttende at få en anden type tone sat til de gamle tekster, det giver dem både større råhed og en anden profil. Samtidig er det tydeligt, at Henrik Platz virkelig har gravet dybt for at finde udtrykket, og det stråler fra scenen.”

  Gert Träger Cand.mag. i dansk og tysk, HD(O)
 • "Så dejlig en oplevelse og dejligt at mærke Henrik Platz´ dedikation til værkerne. Jeg købte Cd'en/bogen og ser frem til at lytte og læse mere. Tak Henrik Platz, fordi du lærte mig Johannes V. Jensens verden at kende. Så smukt og samtidig billedligt og enkelt, han skriver.”

  Lone Brandt Cand.mag. i æstetik & kultur og dramaturgi
 • ”Det var en virkelig fin oplevelse på Dokk1. Alt gik op i en højere enhed. Musikken, teksterne, sangen, dine kommentarer, stemningen, og lyden var bare i top. Johannes V´s lyrik ramte mig i hjertekulen flere gange.”

  Flemming Andersen Lektor, cand.ling.merc.
 • ”Jeg er fuld af lovord. Det var så smukt og inspirerende!”

  Susi Kirstine Sommer Cand.mag. i Spansk og dramaturgi
 • ”Henrik Platz har med sin musikgruppe besøgt Horsens Bibliotek, hvor et begejstret publikum hørte hans musikalske nyfortolkninger af Johannes V. Jensens naturdigte. Med den dejlige musik får publikum øjnene op for Johannes V. Jensens digte på en ny måde. Mellem numrene delte Henrik Platz ud af sine store viden om Johannes V. Jensen. Et arrangement jeg absolut kan anbefale til f.eks. andre biblioteker.”

  Hanne Kjær Bibliotekar på Horsens Bibliotek
 • "På Gallo Skolen havde vi søndag d. 8. april den fornøjelse at opleve Henrik Platz, der sammen med musikerne Mikkel Uttrup og Jens Nørgaard bød på musikalske nyfortolkninger af Johannes V. Jensen. Det var en meget fin eftermiddag med en intens og engageret stemning. Vekselvirkningen mellem Henrik Platz’ vidende fortællinger om Johannes V. Jensen og den smukke musik var berigende. Vi blev alle klogere; vi fik lyst til at vide mere og til at besøge museet i Farsø. Og ikke mindst fik vi lyst til at høre den dejlige musik igen."

  Anne Grethe Sværke Leder af Gallo Skolen